Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού - ΑΛΚΥΟΝΗ

Διάρκεια ολοκλήρωσης e-class: 3 μήνες (από την ημέρα εγγραφής)

Πιστοποίηση: Επιτυχής ολοκλήρωση με μέσο όρο > 70% στο σύνολο των ερωτήσεων (τουλάχιστον > 50% σε όλα τα κεφάλαια)

Διάρκεια πρόσβασης στα αρχεία του e-class: 6 μήνες

Αίτηση εγγραφής: Συμπληρώστε τη φόρμα συμπληρώνοντας το αρχείο (σε μορφή word)

και παρακαλούμε να την αποστείλετε στο e-class-alkyoni@ich.gr 

επισυνάπτοντας δικαιολογητικά που θεωρείτε χρήσιμα ώστε να τεκμηριωθεί η ιδιότητά σας.

Σημείωση: το e-class παρέχεται δωρεάν, και η μορφή του είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να κανονίσουν το πρόγραμμά τους όπως επιθυμούν. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι ψηφιακό και παρέχεται στον εκπαιδευόμενο ολόκληρο στην έναρξη του e-class. Ο εκπαιδευόμενος προγραμματίζει ατομικά τον ρυθμό μάθησης και αυτοαξιολόγησής του.

Το πρόγραμμα «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» υλοποιείται από το 2013 και μέσα από τις δράσεις του στοχεύει στην εκπαίδευση και υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας, στην αλλαγή των πρακτικών των μαιευτηρίων, την υποστήριξη της μητέρας και της οικογένειας, αλλά και σε θεσμικές ρυθμίσεις. Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής είναι υπεύθυνη για τη βιωσιμότητα του προγράμματος, το οποίο αρχικά χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (2007-2013) και στη συνέχεια έως και σήμερα από το Υπουργείο Υγείας.

Σε μία προσπάθεια συνεχιζόμενης και επικαιροποιημένης εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την μητέρα και το παιδί και αποτελούν τους εγγυητές της έναρξης και συνέχισης του μητρικού θηλασμού, η ομάδα της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» δημιούργησε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης (eclass.epilegothilasmo.gr) για τον μητρικό θηλασμό. Πρόκειται για ένα πλήρες και αυτοτελές εγχειρίδιο εκπαίδευσης με τα σημαντικότερα κεφάλαια του μητρικού θηλασμού. Κάθε κεφάλαιο αποτελείται από αναλυτικό κείμενο,  συμπληρωματική παρουσίαση με πλούσιο υλικό καθώς και από ερωτήσεις αξιολόγησης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της επιμόρφωσης ο χρήστης λαμβάνει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ομάδα έργου

Αντωνιάδου-Κουμάτου Ιωάννα

Βάση Ιππολύτη 

Βράιλα Βενετία-Μαρία

Εκίζογλου Χρύσα

Ηλιοδρομίτη Ζωή

Ντέκα Ελένη

Επιμέλεια ηλεκτρονικής πλατφόρμας:

Ζιδρόπουλος Σπήλιος Παναγιώτης

Πνευματικά δικαιώματα και όροι χρήσης

Το σύνολο του περιεχομένου των μαθημάτων της πλατφόρμας eclass.epilegothilasmo.gr της Διεύθυνσης Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, διαφανειών, ερωτήσεων και κάθε είδους ψηφιακού περιεχομένου, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα και αναφερόμενα πνευματικά δικαιώματα τρίτων.

Συνεπώς απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, πώληση, μετάδοση, έκδοση, εκτέλεση, αντιγραφή και εμφάνιση σε κοινωνικά δίκτυα, μέρους ή όλου του περιεχομένου αυτού χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του ΙΥΠ.

 Συνδεδεμένοι χρήστες: 2
Available on the App Store
Available on the Play Store